• wo_DC_01
  • wo_DC_02
  • wo_DC_03
  • wo_DC_04
  • wo_DC_05

 

beschrijving

 

Een fris van de lever ontworpen woning voor een aankomend jong gezin. De woning heeft een eenvoudig grondplan, symmetrisch opgevat met een woon- en slaapgedeelte, mooi gescheiden door sprekende volumes van zink.· Een onafscheidelijke tweeling die een sterke dialoog aangaat.· Behoudens de vormelijke troeven· van· het ontwerp, is er de inhoudelijke diepte. Er is een aparte ruimte voor de kinderen, en een keuken met bijhorende eetruimte op de begane grond. Leefhoek en woonkamer bevinden zich op de eerste verdieping met uitzicht op de fraaie natuur van Gavere. Het dakterras aan de ouderlijke slaapkamer· verhevigd deze natuurervaring. Het mooiste bewijs dat architectuur gaat over beleving, ervaring en sensatie.

locatie

Gavere

datum

2009

opdrachtgever

particulier (privé)

status

uitgevoerd

oppervlakte

150m2

samenwerking

AB Associates (Stabiliteit)

Yannick Milpas & Roel Backaert

architectenbureau vanderperren bvba...|...stalingradlaan 46...|...1000 Brussel...|...02 725 29 04...|...info@vanderperren.com