• Renard_01
  • Renard_02
  • Renard_03
  • Renard_04
  • Renard_05

 

beschrijving

 

In de landelijke dorpskern van Wervik, met een mix aan wonen en kleinhandel, ontpopt zich een fris ‘zuivergroen’-volume. Niets wordt aan de verbeelding overgelaten; dit is een apotheek. Naastgelegen volume die in gabarit voor de overgang zorgt naar de bestaande bebouwing. Op het gelijkvloers bevindt zich de winkel met bureau, garage en toegang naar de op verdieping zijnde studio (voor de apotheek van wacht) en een extra appartement. Het grondplan van de apotheek werd open gehouden. De ruimte binnen wordt bepaald door de positionering van de meubels. Het nieuwe meubilair werd mee ontworpen door het bureau, het bestaande meubilair uit de vorige winkel werd voorzien van een nieuw jasje. Stalen structuur, betonnen tussenvloeren en technieken werden bewust zichtbaar gelaten.

locatie

Wervik

datum

2013

opdrachtgever

Apotheek Renard

status

uitgevoerd

oppervlakte

460m2

Architectenbureau Vanderperren

architectenbureau vanderperren bvba...|...stalingradlaan 46...|...1000 Brussel...|...02 725 29 04...|...info@vanderperren.com